8 augustus 2017

Moederdag: een plant voor elk type moeder!

  antwerpen, moederdag

Op 15 augustus vieren we weer moederdag in Antwerpen! Heb je na al die jaren geen idee wat je je mama deze keer kan geven? Lees even verder en ontdek welke plant perfect bij haar past!

HET NONCHALANTE TYPE

Het nonchalante type leeft heerlijk zorgeloos. Ze stelt haar eisen niet al te hoog en wandelt daardoor met gemak door het leven. Een nonchalante moeder kan soms overkomen als een tikkeltje warrig, maar daar trekt ze zichzelf helemaal niks van aan.

zamioculcas

Heb jij een nonchalante moeder? Dan zijn de achteloze zamioculcas (beter gekend als zz-plant), alle soorten ficus of de staghorn een perfecte match! 

staghorn

HET VERLEGEN TYPE

De verlegen moeder is ietwat teruggetrokken en zwijgzaam, maar kan absoluut ook erg gevat uit de hoek komen. In gezelschap stelt ze zich vooral in het begin wat gereserveerd op. Naarmate ze iemand beter leert kennen, bloeit ze helemaal open!

calathea

Je verlegen mama wordt ongetwijfeld blij van de calathea. Deze spirit plant voor introverten sluit haar bladeren bij valavond en opent ze opnieuw in de ochtend. Daarbij toont ze haar prachtige kleuren. 

HET PRIKKELBARE TYPE

Is je moeder de liefste ter wereld, maar kan ze soms wat kort van stof zijn? Wijs haar met een mooie cactus voorzichtig én op een ludieke manier op haar lange tenen. Met een grappig kaartje lukt dat helemaal perfect!

cactus

HET EXTRAVERTE TYPE

Deze moeder leeft met het hart op de tong en heeft liefst elk moment van de dag gezelschap. Bovendien is ze spraakzaam, assertief en bovenal erg gericht op de buitenwereld.

airplants

Voor de extraverte mama kan je de tillandsia uitkiezen. Deze luchtplantjes leven van de lucht en een klein beetje water, en òp een andere plant. Ze houden met andere  woorden van wat gezelschap!

monstera

Andere mogelijkheden zijn de monstera en de alocasia – planten die graag veel plaats hebben en een beetje aandacht wel kunnen smaken.

HET BEDRIJVIGE TYPE

Kan jouw moeder moeilijk stilzitten en heeft ze altijd wel iets om handen? Dan is ze absoluut een bedrijvig type!

pilea

Is je moeder even niet bezig en zoekt ze een nieuw projectje? Geef haar dan een schattige pilea. Het pannenkoekenplantje kweekt zo ongeveer als konijnen, wat maakt dat je regelmatig stekjes kan verpotten. Zo geef je je bedrijvige mama iets te doen én ze wordt er gegarandeerd nog “zen” van ook!

HET LEVENSLUSTIGE TYPE

Deze moeder houdt van het leven en heeft altijd een glimlach klaar. Ze is energiek en altijd paraat om te vieren wat er maar te vieren valt. Dankzij haar levenslust leeft ze nogal hard en heeft ze steeds heel wat te doen.

scindapsus

Voor jouw levenslustige moeder vormen de scindapsus, rhipsalis en string of hearts de uitgelezen plant gang. Net zoals zij, zijn deze hangplanten nieuwsgierig én leven (lees: groeien) ze heel hard.

bananenplant

Ook de bananenplant is een goeie optie, want hij is lekker gulzig en probeert alles uit het leven te halen, net als je mama!